ömhjärtad

Så här används ordet ömhjärtad i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


 • Ännu en bit fick hon upp ur fickan den stack hon i munnen på en gammal åkarehäst , gav honom en bastant klapp på länden och en ömhjärtad svordom till avsked- ja , farväl gamla tappra hjärta , stolta , kärva själ av folkets bästa ande och märg !
 • Det går inte an att vara för ömhjärtad mot sådana där ansvarslösa varelser .
 • Man talade mest om honom för att övertyga varandra om att " han " var en god och ömhjärtad människa och förstod allt ...


Ordanalys


  ömhjärtad består av nio bokstäver, varav tre vokaler och sex konsonanter.

  Andra har sökt exempelmeningar på:
  Antal sidor:

  28228 st

  Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
  Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

  Vill du synas här?

  ©2021 Ordetsmening.se

  En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
  Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.