ögonvitorna

Så här används ordet ögonvitorna i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Deras ögon runno i den stickande röken , pannguldet glimmade , och ögonvitorna och det snabba leendet blänkte ännu vitare i de sotiga ansiktena .
  • Pojken hoppade upp på fotsteget , ögonvitorna rullade hemskt som på en tragisk skådespelare av gammal , god årgång och han utbrast dovt :
  • Det låg plötsligt falskhet i de blänkande ögonvitorna , och man såg med ens hur gammal hon var under det pålagda sminket , då det skarpa ljuset föll på hennes ansikte .


Ordanalys

ögonvitorna består av elva bokstäver, varav fem vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.