ögonspringorna

Så här används ordet ögonspringorna i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Hans blick har slocknat i all den gråsvarta smuts som är fastgrodd över hela ansiktet , men då och då glimmar det till i de blodsprängda ögonspringorna av skadeglädje och elakhet .
  • Lång och mager slog han sig ner i stolen , sträckte ut sina långa ben rakt framför sig , knäppte händerna över den smala bålen och väntade med en hemlighetsfull eld i ögonspringorna .
  • Allteftersom hon vande sig vid det starka skenet utifrån vidgades ögonspringorna .


Ordanalys

ögonspringorna består av fjorton bokstäver, varav fem vokaler och nio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.