ögonlocket

Så här används ordet ögonlocket i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • En aldrig så liten ryckning i ögonlocket var det enda svar hon fick .
  • Ansiktet låg vridet åt sidan i mörker , men en glimt av tänderna lyste fram mellan grinande läppar , ett vitöga bligade fram under det halvöppna ögonlocket .
  • Han ser , att en vit servett är bunden om hennes huvud för att hålla käkarna ihop , han ser en rand av vitögat under det till hälften hoplagda ögonlocket , han känner den hemska stillheten och tystnaden , han förstår , att de båda , som suttit hemma hos barnet hela dagen , inte längre orkar tala eller tänka eller röra sig .


Ordanalys

  • ögonlocket med betydelsen ögon|lock med innebörden en av de hudflikar som man kan stänga ögonen med. ögonlocket tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på ögon|lock är t.ex ögonlocket, ögonlock, ögonlocken.

Obestämd form ögonlock
Bestämd form ögonlocket
Bestämd form, pluralögonlocken

ögonlocket består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.