ögonfransarna

Så här används ordet ögonfransarna i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Och hon stannar vid en krök av vägen och säger till honom , med blicken halvsänkt under de långa ögonfransarna : " För en stund sedan mötte jag honom som jag älskade förr .
  • - Om du tycker om mig , så säg det tre gånger , bad hon skygg , förlägen , ännu med en tår i ögonfransarna .
  • Och som om hon plötsligt erinrat sig hur hon hjälpt honom sist , knäppte hon själv upp sin blus leende och ännu med tårar hängande i ögonfransarna .


Ordanalys

  • ögonfransarna med betydelsen ögon|frans med innebörden hår i kanten på ögonlocket. ögonfransarna tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på ögon|frans är t.ex ögonfransen, ögonfransar.

Obestämd form ögonfransar
Bestämd form ögonfransen
Bestämd form, plural

ögonfransarna består av tretton bokstäver, varav fem vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.