ögonbrynet

Så här används ordet ögonbrynet i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Näsan hade fått en sväng på sned , det ena ögonbrynet var draget uppåt , en lock , kastanjebrun och blank , föll ned i pannan .
  • Men hennes ansikte bar spår efter hög skönhet , och i en sådan stund missklädde det henne icke , att ett sår över ena tinningen stänkt purpur ned över det mörkbruna , långa ögonbrynet och sökt sig väg över den ena kinden , blek , men täck som Cynthias .
  • Han hade bindel över ena ögat , snett om pannan ; och på det andra var ögonbrynet avrakat .


Ordanalys

  • ögonbrynet med betydelsen ögon|bryn med innebörden båge av hårväxt ovanför ögat. ögonbrynet tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på ögon|bryn är t.ex ögonbrynet, ögonbryn, ögonbrynen.

Obestämd form ögonbryn
Bestämd form ögonbrynet
Bestämd form, pluralögonbrynen

ögonbrynet består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.