ögonbrynen

Så här används ordet ögonbrynen i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Han sade detta i mycket vördnadsfull ton men rynkade ögonbrynen och gjorde grimaser åt kungen .
  • Han lade armarna i kors och rynkade ögonbrynen så att man knappt kunde se hans ögon när han tittade på kokerskan och sade med djup röst : - Vad är kakor gjorda av ?
  • Margot slår ihop boken med en smäll , far vrider ögonbrynen i en lustig båge , läsrynkan veckas på nytt och sedan försjunker han igen , mor börjar kackla med Margot , jag blir nyfiken , hör också på .


Ordanalys

  • ögonbrynen med betydelsen ögon|bryn med innebörden båge av hårväxt ovanför ögat. ögonbrynen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på ögon|bryn är t.ex ögonbrynet, ögonbryn, ögonbrynen.

Obestämd form ögonbryn
Bestämd form ögonbrynet
Bestämd form, pluralögonbrynen

ögonbrynen består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.