ögonblickligt

Så här används ordet ögonblickligt i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Båda tjänstgöra såsom reserv för vattenkraft och bestå av en speciell de Laval-turbin kopplad till en Ruths vaporackumulator , som tillåter ett ögonblickligt ingripande vid uppstående fel på krafttillförseln från fjärrlinjen .
  • Hur ofta hade de ej i erövrade städer med en snabb virvel tvungit plundrarna att ögonblickligt sticka svärdet i skidan och ställa sig i ledet bakom en ung och segrande konung , som ljus satt på sin springare med den mottagna nyckelknippan ännu i handen .
  • Och kom ihåg , att så snart herr generalen gör mitt hus den äran , skall Carlander försvinna på vinden vid äventyr av ögonblickligt avsked .


Ordanalys

  • ögonblickligt med betydelsen ögonblickligen med innebörden genast, omedelbart. ögonblickligt tillhör ordklassen adv.Olika böjningsformer på ögonblickligen är t.ex .

ögonblickligt består av tretton bokstäver, varav fyra vokaler och nio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.