ögonblicken

Så här används ordet ögonblicken i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Carl Ström gestaltade kungen med en ståtlig fasad , som icke alltigenom utfylldes av inre , andlig myndighet , men dock imponerade i ett par av de avgörande ögonblicken .
  • » Charlotte Löwensköld » fick av samma kritiker betyget att vara en förtjusande bok med plats bland Selma Lagerlöfs mästerverk : » utomordentligt välbyggd , roande från början till slut och i de avgörande ögonblicken verkligt spännande » .
  • Det var de stoltaste ögonblicken i hennes liv .


Ordanalys

  • ögonblicken med betydelsen ögon|blick med innebörden kort tidsperiod. ögonblicken tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på ögon|blick är t.ex ögonblicket, ögonblick, ögonblicken.

Obestämd form ögonblick
Bestämd form ögonblicket
Bestämd form, pluralögonblicken

ögonblicken består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

26636 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 26636 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.