åttaradiga

Så här används ordet åttaradiga i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Dikten består av fyra åttaradiga strofer , och den är häpnadsväckande främst på grund av sin virtuosa språkliga träffsäkerhet men också av andra skäl , bland dem att den återför läsaren , gripen och motståndslös , till en stark upplevelse av en grekisk prosatext genom att utnyttja suggestionskraften i ett nymodigt stilmedel som var helt främmande för denna text och säkert skulle ha förkastats med en oförstående fnysning av dess upphovsman : Frödings dikt är rimmad .


Ordanalys

åttaradiga består av tio bokstäver, varav fem vokaler och fem konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.