åtstramning

Så här används ordet åtstramning i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • En mindre åtstramning inträdde emellertid mot årets slut på grund av skärpningen av de politiska motsättningarna .
  • Stimulerande verkade den rikliga kapitaltillgången med därav följande låga räntesatser , men denna stimulans kunde tyvärr ej fullt utnyttjas i de länder , där valutans omvårdnad krävde en större eller mindre åtstramning av räntesatserna .
  • I Europa kunde emellertid den skärpta politiska spänningen och de stigande statsutgifterna knappast undgå att på något sätt påverka kapitalmarknaden , och detta skedde på fria marknaden , vars räntesatser tidvis visade betydlig åtstramning , speciellt i samband med den tysk- tjeckiska krisen under våren .


Ordanalys

  • åtstramning med betydelsen åtstramning med innebörden minskning av ekonomiska resurser. åtstramning tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på åtstramning är t.ex åtstramningen, åtstramningar.

Obestämd form åtstramningar
Bestämd form åtstramningen
Bestämd form, plural

åtstramning består av elva bokstäver, varav tre vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.