åtstramade

Så här används ordet åtstramade i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • De efterhand åtstramade handelsinskränkningarna återspeglades särskilt påfallande däri , att svinbeståndet under året blott var ungefär hälften så stort som 1931 och 1932 .
  • Som följd av det åtstramade ränteläget utomlands intog fondbörsen under årets trenne första kvartal en vacklande hållning .
  • Under september började en ökad likviditet framträda på den förut åtstramade finska penningmarknaden .


Ordanalys

  • åtstramade med betydelsen stramar med innebörden sitta för hårt och därför sträckas. åtstramade tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på stramar är t.ex Stramade, Stramat, Strama.

Grundform (Verb) att Strama
Nutidstramar
DåtidStramade
Supinum har/haft Stramat
Imperativ Strama

åtstramade består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.