åtsittande

Så här används ordet åtsittande i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Lösa ärmar var ett annat nytt drag i aftonmodet , endera smala och åtsittande från handleden och ett stycke upp över armbågen , eller klockskurna och vida , vilka började först vid armbågen .
  • På våren avvek promenaddräkten med sin korta , på den naturliga midjans plats lätt insvängda , kring höfterna tätt åtsittande kappa av utpräglad smokingtyp ; den försvann emellertid till hösten .
  • dräktkjolarna voro ofta helt eller delvis veckade och jackorna korta , åtsittande i midjan och med utbyggda axlar .


Ordanalys

åtsittande består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

26616 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 26616 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.