åtråvärd

Så här används ordet åtråvärd i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Avståndet och skilsmässan hade gjort hennes bild ännu mer fantastisk och åtråvärd .
  • Hennes hår , som doftade likadant när det var regnvått , fick henne att verka mer åtråvärd än någon annan kvinna han känt .
  • En morgon ringde du mig från Kalifornien och kallade mig dit ; du var kanske uttråkad den där morgonen , på något sätt måste du slå ihjäl förmiddagen , och därför ringde du mig , för du är ju så åtråvärd och visste att jag skulle komma -- pengarna till en flygbiljett kunde jag alltid låna , vad tusan , inte för att det skulle falla dig in att folk får betala kontant för biljetter eller nånting annat .


Ordanalys

  • åtråvärd med betydelsen åtrå|värd med innebörden som många vill ha, eftertraktad. åtråvärd tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på åtrå|värd är t.ex åtråvärt, åtråvärda.

åtråvärd består av åtta bokstäver, varav tre vokaler och fem konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.