åthutningar

Så här används ordet åthutningar i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • att tvingas dela mitt dessvärre ytterst trånga rum med denne högt ärade väluppfostrade herre , och eftersom jag allmänt betraktas som den sämst uppfostrade av de tre ungdomarna , så har jag fullt upp med att försöka slippa undan alla mossiga , ofta upprepade åthutningar och förmaningar och i stället slå dövörat till .
  • Förra utrikesministern Laila Freivalds fick lite skarpare åthutningar .
  • Den höga hastigheten och de snäva kurvtagningarna har gjort att han dragit på sig åthutningar även i affärssammanhang , där Oslobörsen har kritiserat honom skarpt flera gånger .


Ordanalys

åthutningar består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.