återvinning

Så här används ordet återvinning i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • - Ökad brytning av volfram och mangan igångsattes , likaså återvinning av metaller ur skrot .
  • Kranskötarnas krog är i själva verket ett ställe där alla stadens oregelbundna existenser har stämt möte , nomader eller halva nomader , betingsarbetare , säsongarbetare , luffare och alldeles speciellt allt som har med " repurgation " och återvinning att göra .
  • Lokaltidningen vidarebefordrade denna diskussion och hela den lilla miljö som sysslar med återvinning råkade i uppror .


Ordanalys

  • återvinning med betydelsen återvinning med innebörden bearbetning av en begagnad vara så att den kan användas på nytt. återvinning tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på återvinning är t.ex återvinningen.

Obestämd form
Bestämd form återvinningen
Bestämd form, plural

återvinning består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.