återverkande

Så här används ordet återverkande i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • a . i Danmark , Norge , Holland , Tyskland ( två gånger ) , England , Frankrike och Italien , Till de på europeisk politik återverkande händelserna hör även den dramatiska konflikten mellan England och Egypten om Sudan .
  • – Några av vägarna blev avstängda under 30 minuter och det får så klart återverkande effekter som kan ligga kvar i upp till en timme efteråt , men samma ögonblick som Medvedev kom fram till Arlanda började det att rulla i stan och de irriterade samtalen till oss upphörde , säger Ulf Göranzon , presstalesman på polisen .
  • I ett dunkelt och missriktat nit vill de skydda litteraturen från det samtal om den som i rikare litterära kulturer , exempelvis den spanskspråkiga , är en ständigt återverkande del av den .


Ordanalys

  • återverkande med betydelsen återverkan med innebörden konsekvens, följd. återverkande tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på återverkan är t.ex återverkan, återverkningar.

Obestämd form återverkningar
Bestämd form återverkan
Bestämd form, plural

återverkande består av tolv bokstäver, varav fem vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.