återvända

Så här används ordet återvända i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Nu kan du återvända hem ...
  • Även om en så stor eldsvåda inte är någon vacker syn , var det lyckligtvis över för vår del så att vi kunde återvända till våra respektive sysslor .
  • I tisdags och onsdags kväll talade allas vår älskade drottning , hon tänker ta semester för att kunna återvända styrkt till Holland .


Ordanalys

  • återvända med betydelsen återvänder med innebörden bege sig tillbaka. återvända tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på återvänder är t.ex återvände, återvänt, återvänd, återvända.

Grundform (Verb) att återvända
Nutidåtervänder
Dåtidåtervände
Supinum har/haft återvänt
Imperativ återvänd

återvända består av nio bokstäver, varav fyra vokaler och fem konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.