återuppbyggande

Så här används ordet återuppbyggande i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Med inbördeskrigets avblåsning är naturligtvis ordningen ej med ett slag återställd , men landets fredliga återuppbyggande kan dock sägas på allvar ha börjat .
  • Efter kriget var det till det penningstarka stora landet i väster , som det ruinerade Europa måste rikta sina blickar för sitt ekonomiska återuppbyggande , och Newyork intog så småningom Londons gamla plats som världens penningcentrum .
  • a . till förmån för Finlands ungdom och landets återuppbyggande samt senare genom att med lönetillskott och familjebidrag bispringa de svenska frivilliga , vilka antogos som soldater i finska armén .


Ordanalys

återuppbyggande består av 15 bokstäver, varav sex vokaler och nio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.