återställts

Så här används ordet återställts i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • I Tallinn förekommo inga intermezzon i samband med intåget , men i Riga sökte den röda pöbeln fira händelsen genom att ställa till oroligheter , varvid ett femtiotal poliser , militärer och civila dödades , innan ordningen återställts .
  • Ståten hade återställts , och om det unga paret var förenade i ett olyckligt äktenskap så hade det ingen som helst betydelse .
  • För mig hade en slags jämvikt återställts .


Ordanalys

  • återställts med betydelsen återställd med innebörden åter frisk (efter sjukdom etc). återställts tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på återställd är t.ex återställt, återställda.
  • återställts med betydelsen återställer med innebörden sätta i ursprungligt skick, reparera. återställts tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på återställer är t.ex återställde, återställt, återställ, återställa.

återställts består av elva bokstäver, varav tre vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.