återställd

Så här används ordet återställd i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Med inbördeskrigets avblåsning är naturligtvis ordningen ej med ett slag återställd , men landets fredliga återuppbyggande kan dock sägas på allvar ha börjat .
  • Murarna , vilka åberopade en bestämmelse i förbundsstadgarna av innehåll , att omröstning är lika bindande som kongressbeslut , spjärnade dock emot , och det var endast med yttersta möda som arbetarrörelsens fackliga och politiska spetsar , för vilka det var synnerligen angeläget att få arbetsfreden återställd , lyckades få de motspänstiga murarna att böja sig och skriva under .
  • Efter partiella strejker och förnyat medlingsingripande av kommissionen blev dock arbetsfreden vid järnbruk och mekaniska verkstäder återställd den 2 februari , då parterna undertecknade nya avtal .


Ordanalys

  • återställd med betydelsen återställd med innebörden åter frisk (efter sjukdom etc). återställd tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på återställd är t.ex återställt, återställda.

återställd består av tio bokstäver, varav tre vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.