återställa

Så här används ordet återställa i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Frisyren i fråga brukar bara hålla sig i en halvtimme , sedan är jag så trött på alla negativa kommentarer att jag rusar ut till tvättrummet och skyndar mig att återställa min gamla vanliga lockiga .
  • Peter har tagit i mig , vänt mitt innersta utåt , är det då inte självklart för varenda människa att hon sedan måste vila för att återställa sitt inre ?
  • I särskild not förband sig sovjetregeringen att återställa legationsbyggnaden i Petersburg ( Leningrad ) samt att upptaga förhandlingar om återställandet av svenska generalkonsulatets byggnad i Moskva .


Ordanalys

  • återställa med betydelsen återställer med innebörden sätta i ursprungligt skick, reparera. återställa tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på återställer är t.ex återställde, återställt, återställ, återställa.

Grundform (Verb) att återställa
Nutidåterställer
Dåtidåterställde
Supinum har/haft återställt
Imperativ återställ

återställa består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.