återkomsten

Så här används ordet återkomsten i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Hon blev med ens hela det brittiska imperiets idol , och vid återkomsten till England mottogs hon under hedersbetygelser , som voro enastående .
  • A . kom professor Krogh i beröring med de ledande männen på området , erhöll en licens från Toronto och startade vid återkomsten en insulinfabrikation , som på liberalaste villkor försett även ett antal svenska klinikchefer och sedan vår läkarekår i övrigt med insulin .
  • Om effekten av den kosmiska strålningen vet man ingenting , ty upplysningar på den punkten förutsätter , att man hade kunnat undersöka Laika efter återkomsten till jorden .


Ordanalys

  • återkomsten med betydelsen återkomst med innebörden återvändande, hemkomst. återkomsten tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på återkomst är t.ex återkomsten.

Obestämd form
Bestämd form återkomsten
Bestämd form, plural

återkomsten består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.