återkallas

Så här används ordet återkallas i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Samma dag beslöt förbundsförsamlingens presidium , att församlingen skulle ajourneras på obestämd tid , innebärande , att den kunde återkallas inom 24 timmar .
  • De som vägrar att göra det , de som fegt försöker smita återkallas obönhörligt till ordningen , av ett snabbt och spefullt ögonkast , från förste , bäste cyklist som de låter snudda vid sig , när de alltför hastigt sätter ned foten på körbanan eller går för nära trottoarkanten ...
  • Detta väsen som inte kunde återkallas ens med hjärnans och sinnenas allra intensivaste ansträngningar , inte ens med hjälp av de mest exakta minnesbilder , aldrig , aldrig någonsin , detta väsen som var oåtkomligt utom när hon själv var där .


Ordanalys

  • återkallas med betydelsen återfall med innebörden återvändande (till brott, missbruk etc). återkallas tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på återfall är t.ex återfallet, återfall, återfallen.

Obestämd form återfall
Bestämd form återfallet
Bestämd form, pluralåterfallen

återkallas består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.