återhållsam

Så här används ordet återhållsam i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Du är besviken på mig , du hade väntat dig att jag skulle vara mer återhållsam , du vill förstås att jag ska vara exakt som en fjortonåring bör vara , men där tar du miste !
  • Under andra kvartalet började marknaden visa en allt mer avvaktande och återhållsam tendens särskilt i fråga om placeringar i långfristiga och lågprocentiga lån .
  • Men hennes vrede är återhållsam .


Ordanalys

  • återhållsam med betydelsen återhållsam med innebörden som håller igen, måttfull, restriktiv. återhållsam tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på återhållsam är t.ex återhållsamt, återhållsamma.

återhållsam består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.