återhållet

Så här används ordet återhållet i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Han hörde ett återhållet fnissande därinifrån .
  • -- Ack du , det var alldeles omedvetet , svarade Selma med ett återhållet löje , jag kom bara att säga honom , att du är förlovad .
  • Det kom något återhållet i hans röst , då han talade ; han såg ned i tidningen , och det var icke långt ifrån att Selma på allvar funnit honom tillvinnande .


Ordanalys

  • återhållet med betydelsen återfall med innebörden återvändande (till brott, missbruk etc). återhållet tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på återfall är t.ex återfallet, återfall, återfallen.

Obestämd form återfall
Bestämd form återfallet
Bestämd form, pluralåterfallen

återhållet består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.