återgången

Så här används ordet återgången i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Valutorna och återgången till guldet .
  • Under c:a 18 månader hade landet förberetts på återgången till guldmyntfot , och då denna procedur genom en den 25 juni utfärdad lag genomfördes , skedde detta utan svårighet och knappast under några märkbara förändringar vare sig i upplivande eller deprimerande riktning .
  • Redan i november 1927 , alltså en månad tidigare än återgången till guldet officiellt genomfördes , ansåg sig Mussolini kunna uttala , att den värsta av valutastabiliseringen framkallade påfrestningen var över .


Ordanalys

  • återgången med betydelsen återgång med innebörden det att återgå till tidigare läge e dyl. återgången tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på återgång är t.ex återgången.

Obestämd form
Bestämd form återgången
Bestämd form, plural

återgången består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.