återfunnit

Så här används ordet återfunnit i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Under de närmaste dagarna hade pojken inte tänkt på annat än att hjälpa den stackars Åsa gåsapiga , men när hon väl hade återfunnit sin far , så att han inte mer behövde göra något för henne , hade han helst stannat hemma i fjälldalen .
  • Men nu tycks det ekonomiska livet i Slesvig ha återfunnit sin jämvikt .
  • Avvecklingen av de osunda förhållandena , rekonstruktionerna av bankerna och en stor mängd viktiga industriella företag , den förbättrade handelsbalansen och därtill det intensiva arbetet på statsfinansernas sanering gör , att man här i London anser , att Norge återfunnit sin balans , finansiellt och politiskt - därför hyser man här förtroende till den norska kronan . » Bankmannen nämnde kommunismen .


Ordanalys

  • återfunnit med betydelsen återfinner med innebörden finna på nytt, hitta (igen). återfunnit tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på återfinner är t.ex återfann, återfunnit, återfinn, återfinna.

Grundform (Verb) att återfinna
Nutidåterfinner
Dåtidåterfann
Supinum har/haft återfunnit
Imperativ återfinn

återfunnit består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.