återförenas

Så här används ordet återförenas i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • I koret stodo Andrées och Strindbergs kistor , men man visste nu , att Fraenkels stoft snart skulle återförenas med deras , och gudstjänsten hölls » til minne om de svenske polarfarere S .
  • Barnet exploderar men i stället för att spränga fången i luften rämnar fängelsets murar och de båda fränderna återförenas .
  • Han har märkt , att hon gärna vill , att han och du , Charlotte , återförenas .


Ordanalys

  • återförenas med betydelsen återförenas med innebörden sammanföras igen, träffas igen. återförenas tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på återförenas är t.ex återförenades, återförenats, återförenas.

Grundform (Verb) att återförenas
Nutidåterförenas
Dåtidåterförenades
Supinum har/haft återförenats
Imperativ återförenas

återförenas består av elva bokstäver, varav fem vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.