återförenades

Så här används ordet återförenades i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Vansinnet lät deras människohamn falla , så att de återförenades med allt det hemlighetsfulla omkring dem , med vind och väder och vildmark och djur .
  • Med en intensitet som hade legat förseglad inom honom i hela hans liv ( som en mörk , underjordisk sjö , vars spegel han aldrig hade funnit ) passerades barriär efter barriär , jagets fjärran kuster nåddes och lämnades bakom honom , den ena efter den andra , ord återförenades med det ljuva , slemmiga membran från vilket de hade slitits .
  • Sen föll ju muren och dom båda Tyskland återförenades .


Ordanalys

  • återförenades med betydelsen återförenas med innebörden sammanföras igen, träffas igen. återförenades tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på återförenas är t.ex återförenades, återförenats, återförenas.

Grundform (Verb) att återförenas
Nutidåterförenas
Dåtidåterförenades
Supinum har/haft återförenats
Imperativ återförenas

återförenades består av tretton bokstäver, varav sex vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.