återberättat

Så här används ordet återberättat i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Med skakande verkan hade Jean Renoir i bild återberättat Zolas » Människans lägre jag » - La Bête Humaine ; människor och händelser framträdde plastiskt åskådliga tack vare en teknik som intimt anslöt till den franske naturalistens episka stil .
  • Andersson hade senare återberättat ordväxlingen på arbetet : Jansson hade tyckt att det vore effektfullt och påpekat att man strängt taget inte hade någon brådska att komma fram till Folkets Park .
  • Max Brod har återberättat det hela i skrift .


Ordanalys

  • återberättat med betydelsen återberättar med innebörden berätta i andra hand, återge, relatera. återberättat tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på återberättar är t.ex återberättade, återberättat, återberätta.

Grundform (Verb) att återberätta
Nutidåterberättar
Dåtidåterberättade
Supinum har/haft återberättat
Imperativ återberätta

återberättat består av tolv bokstäver, varav fem vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.