åstadkommer

Så här används ordet åstadkommer i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Därför vill jag se vad den här flaskan åstadkommer .
  • Det utövar sålunda ett inflytande på angränsande område och åstadkommer , att detta utbildas till ett centralnervsystem med ögon , näsa och öron .
  • Landsteiners upptäckt har nu gjort , att man vid transfusioner endast använder » blodgivare » , hörande till en blodtyp , som ej åstadkommer agglutination , då det blandas med den blodtyp , som patienten representerar .


Ordanalys

  • åstadkommer med betydelsen åstadkommer med innebörden uträtta, prestera; förorsaka. åstadkommer tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på åstadkommer är t.ex åstadkom, åstadkommit, åstadkom, åstadkomma.

Grundform (Verb) att åstadkomma
Nutidåstadkommer
Dåtidåstadkom
Supinum har/haft åstadkommit
Imperativ åstadkom

åstadkommer består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.