åstadkommas

Så här används ordet åstadkommas i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Dokumenten skulle omsorgsfullt genomgås och så vitt möjligt en hel bild åstadkommas av » Örnens » färd , slädfärden över drivisen och den slutliga katastrofen på Vitön .
  • Vad tuberkulos beträffar , synes immunitet åstadkommas endast medels levande tuberkelbaciller .
  • Dessa kunna sannolikt aldrig framställas i ett jordiskt laboratorium , där ett vakuum , som motsvarar tillståndet i en gasnebulosa , ej ens tillnärmelsevis kan åstadkommas .


Ordanalys

  • åstadkommas med betydelsen åstadkommer med innebörden uträtta, prestera; förorsaka. åstadkommas tillhör ordklassen verb. Verb är något du kan göra, till exempel se och höra. Olika böjningsformer på åstadkommer är t.ex åstadkom, åstadkommit, åstadkom, åstadkomma.

Grundform (Verb) att åstadkomma
Nutidåstadkommer
Dåtidåstadkom
Supinum har/haft åstadkommit
Imperativ åstadkom

åstadkommas består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.