åstadkommande

Så här används ordet åstadkommande i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • åstadkommande av lantdagsupplösning och nyval i Preussen koncentrerade därför nationalsocialisterna sina ansträngningar , hittills dock utan framgång .
  • En viktig kemisk uppgift löstes i och med åstadkommande av lämpliga lösningsmedel för lacker , vilket särskilt inom automobilindustrien är av stor betydelse .
  • för åstadkommande av bättre samarbete mellan de många enskilda järnvägsbolagen , hann ej under året slutföra sitt arbete .


Ordanalys

åstadkommande består av tretton bokstäver, varav fem vokaler och åtta konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.