åskådningssätt

Så här används ordet åskådningssätt i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Men den gemensamhet i seder och åskådningssätt , som utgör den enda säkra grunden för varje folklig moral , är vorden en forntidsmyt ; Seden som livsnorm -- så oumbärlig för de många svaga och personlighetslösa -- är vorden en forntidsmyt .
  • Denna fördom är så ingrodd i befolkningens sinne och åskådningssätt ; allt från spädaste barndomen , att det troligtvis går åt många generationer , innan den giver vika .
  • Men hon var som en orm : hon utspionerade mina åsikter , läste mina böcker , vann mina vänner och stal mitt åskådningssätt .


Ordanalys

åskådningssätt består av fjorton bokstäver, varav fyra vokaler och tio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.