åskådarens

Så här används ordet åskådarens i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Det betydde att spelet förlorat en hel del av sin naiva enkelhet och vädjade mindre till åskådarens fantasi , men i gengäld hade legenden diktats om i bildsekvenser av betagande lyrisk skönhet , furiös dramatik - slädfärden och kung Salomos gästabud - och deciderat konstnärlig fantasi .
  • Och denne andre blir förr eller senare åskådarens baneman .
  • Det är inget dåligt betyg ­ Mulholland drive talar inte till åskådarens intellekt , utan för ett ocensurerat direktsamtal med kroppen .


Ordanalys

  • åskådarens med betydelsen åskådare med innebörden person som tittar på. åskådarens tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på åskådare är t.ex åskådaren, åskådare, åskådarna.

Obestämd form åskådare
Bestämd form åskådaren
Bestämd form, pluralåskådarna

åskådarens består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.