årtiondena

Så här används ordet årtiondena i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Efter Tysklands politiska sammanbrott räknar romarkyrkan med detta lands » återvändande » inom de närmaste årtiondena .
  • Kraniet i kistan torde vara från de första årtiondena av 1800-talet .
  • Ernst Tryggers , insats i vårt lands historia under de senaste årtiondena , både som oppositionsledare och som stats- och utrikesminister , har - hette det i nekrologen i Svenska Dagbladet - varit så innehållsrik och betydande , att man ofta förbiser , vad han uträttat vid sidan av politiken .


Ordanalys

  • årtiondena med betydelsen år|tionde med innebörden period av tio år, decennium. årtiondena tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på år|tionde är t.ex årtiondet, årtionden, årtiondena.

Obestämd form årtionden
Bestämd form årtiondet
Bestämd form, pluralårtiondena

årtiondena består av tio bokstäver, varav fem vokaler och fem konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.