årsredovisningen

Så här används ordet årsredovisningen i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • 13 § Fonddelegationen ska årligen i samband med årsredovisningen lämna en redovisning av sina beslut till regeringen .
  • Ungdomsstyrelsen ska dessutom i årsredovisningen lämna en sammanfattande redogörelse för vad utbetalade bidrag har använts till .
  • 12 § Bolaget ska i årsredovisningen redogöra för vilka beslut om etablering eller nedläggning av systembutik som har fattats och lämna uppgift om vilka etableringar eller nedläggningar som har genomförts .


Ordanalys

  • årsredovisningen med betydelsen redovisning med innebörden redogörelse. årsredovisningen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på redovisning är t.ex Redovisningen, Redovisningar.

Obestämd form Redovisningar
Bestämd form Redovisningen
Bestämd form, plural

årsredovisningen består av 16 bokstäver, varav sex vokaler och tio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.