årsredovisning

Så här används ordet årsredovisning i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Hon hämtade tryckta årsredovisningar från de år som Lisbeth efterfrågade ; varje årsredovisning innehöll en karta över koncernens utposter runt om i Sverige .
  • Lagen ( 1992:1249 ) om ändring i lagen ( 1980:1103 ) om årsredovisning m . m . i vissa företag , 6 .
  • 4 § Myndigheten ska i sin årsredovisning rapportera om utvecklingen inom myndighetens verksamhetsområde , belysa aktuella problem och redovisa vilka åtgärder som myndigheten har vidtagit .


Ordanalys

  • årsredovisning med betydelsen redovisning med innebörden redogörelse. årsredovisning tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på redovisning är t.ex Redovisningen, Redovisningar.

Obestämd form Redovisningar
Bestämd form Redovisningen
Bestämd form, plural

årsredovisning består av fjorton bokstäver, varav fem vokaler och nio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.