årsrapport

Så här används ordet årsrapport i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • I sin årsrapport underströk också flyggeneralen , att flygvapnets organisation ej förmådde fylla de krav , som ur riksförsvarets synpunkt kunde och borde ställas .
  • Marinchefen , amiral de Champs , avslutade sin årsrapport med att på nytt föreslå K .
  • I sin årsrapport pekade arméchefen särskilt på den inom truppförbanden kännbara befälsbristen och på övningstidens otillräcklighet .


Ordanalys

  • årsrapport med betydelsen rapport med innebörden redogörelse. årsrapport tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på rapport är t.ex Rapporten, Rapporter.

Obestämd form Rapporter
Bestämd form Rapporten
Bestämd form, plural

årsrapport består av tio bokstäver, varav tre vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.