årsproduktionen

Så här används ordet årsproduktionen i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Redan i oktober månad var den beräknade årsproduktionen praktiskt taget slutsåld .
  • Under det att alltså sågverksindustrien kunde uppvisa en kvantitativt fullt normal årsproduktion , blev resultatet för pappersmasseindustrien någon ehuru obetydlig minskning i årsproduktionen och exporten .
  • Nästa fas är sortering och justering , och sedan kan virket antingen gå direkt till den nya lastkajen ( de gamla pråmarna är slopade ) eller lagras i ett jättemagasin om 320x52x20 m , som rymmer ca 10 000 std eller tredjedelen av årsproduktionen .


Ordanalys

  • årsproduktionen med betydelsen reproduktion med innebörden mångfaldigande; kopia i många exemplar. årsproduktionen tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på reproduktion är t.ex Reproduktionen, Reproduktioner.

Obestämd form Reproduktioner
Bestämd form Reproduktionen
Bestämd form, plural

årsproduktionen består av 15 bokstäver, varav sex vokaler och nio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.