årsböcker

Så här används ordet årsböcker i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Eftersom TV:n nu kommit in i sin " andra andning " med ökat antal sändningstimmar varje dag och intet sommaruppehåll , kan och behövs inte här som i tidigare årsböcker redogöras för alla viktigare programpunkter .
  • ( Om mrs Earharts rekordflygningar berätta föregående årsböcker . )
  • Det förtjänar också omnämnas , att i samband med den stora luftfartsutställningen och invigningen av Brommafältet höllos stora tävlingar om den Nordiska flygarpokalen ( se föregående årsböcker ) .


Ordanalys

  • årsböcker med betydelsen års|bok med innebörden bok som innehåller de viktigaste händelserna under ett år; bok som ges ut varje år. årsböcker tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på års|bok är t.ex årsboken, årsböcker.

Obestämd form årsböcker
Bestämd form årsboken
Bestämd form, plural

årsböcker består av nio bokstäver, varav tre vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.