århundraden

Så här används ordet århundraden i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Skulle denna åldersbestämning bekräftas , skulle fyndet ge det arkeologiska beviset för att seglingskonsten var känd och utövad här i Norden flera århundraden tidigare än man hittills vågat antaga .
  • Men om stadshusets byggnadshistoria blir långvarig , må vi komma ihåg att exempelvis Lunds domkyrkas byggnadshistoria omspänner flere århundraden , likaså ett flertal katedralers i andra länder .
  • En ny form för lyrikprogram , som tycks ha slagit väl ut , prövades i Lyrik för alla , som presenterade traditionell lyrik från fem århundraden .


Ordanalys

  • århundraden med betydelsen år|hundrade med innebörden tid av hundra år, sekel. århundraden tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på år|hundrade är t.ex århundradet, århundraden, århundradena.

Obestämd form århundraden
Bestämd form århundradet
Bestämd form, pluralårhundradena

århundraden består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.