århundrade

Så här används ordet århundrade i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Såge de däremot sådana slott som Marsvinsholm och Svenstorp och Övedskloster , som hade kommit till ett eller annat århundrade senare än Vittskövle , så skulle de finna , att tiderna då hade blivit fredligare .
  • a . yttrade : » Finland återgår fritt och självständigt och klart medvetet om sin uppgift till den gemenskap , från vilken det ett århundrade politiskt varit avskilt och vilken en nyligen bortgången storman i vår nationella kultur ( professor E .
  • Sveriges betalningsbalans , vilken under den moderna svenska industriens grund läggningsperiod i slutet av förra och början av innevarande århundrade förhöll sig passiv ( upplåning i utlandet ) , gick några år före kriget över till aktiv .


Ordanalys

  • århundrade med betydelsen år|hundrade med innebörden tid av hundra år, sekel. århundrade tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på år|hundrade är t.ex århundradet, århundraden, århundradena.

Obestämd form århundraden
Bestämd form århundradet
Bestämd form, pluralårhundradena

århundrade består av tio bokstäver, varav fyra vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.