ångkraften

Så här används ordet ångkraften i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Ekonomien har dessutom gjort så stora framsteg , att en utbyggnad av vattenkraften på vissa håll stagnerat , såsom i Niagaradistriktet , där ångkraften tredubblades utan att någon ytterligare utvidgning av vattenkraften ägde rum .
  • Mer än så , den var inte bara fjärran , exotisk , den var ouppnåelig , vår stolta , förnuftiga värld , där himmelriket slutgiltigt skulle erövras åt mänskligheten medelst den tyglade ångkraften och vetenskapens framsteg .
  • En brittisk skribent på 1830-talet beskrev detta : ” Vi har sett hur ångkraften plötslig torkat upp den stora Atlanten till mindre än halva dess bredd .


Ordanalys

ångkraften består av tio bokstäver, varav tre vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.