ålderdomliga

Så här används ordet ålderdomliga i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Och bortom gatorna , mitt i den stora stenöknen , ligger Falu gruva , med gruvkonster och hissar och pumpverk , med ålderdomliga byggnader , som stå lutade på den undergrävda marken , med svarta , branta slaggberg och långa rader av rostugnar .
  • På en smal landremsa , som sträckte sig åt höger från porten hela hamnen utefter , lågo ålderdomliga byggnader .
  • Några större filmer upptogos i Dalarna , och man inriktade sig där framför allt på upptagandet av ålderdomliga arbetsmetoder .


Ordanalys

  • ålderdomliga med betydelsen ålderdomlig med innebörden som vittnar om hög ålder; urmodig. ålderdomliga tillhör ordklassen adjektiv. Orden i denna ordklass anger egenskaper, som stor eller grön, eller tillstånd, som stängd eller öppen. Olika böjningsformer på ålderdomlig är t.ex ålderdomligt, ålderdomliga.

ålderdomliga består av tolv bokstäver, varav fem vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.