åhörarskaror

Så här används ordet åhörarskaror i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • På tre ställen talade kronprinsen till stora svenska åhörarskaror ; i Vasabyn hade sålunda tusenden samlats , när de kungliga anlände dit för att intaga lunch , och entusiasmen var stor hos de många svenska farmare och deras familjer , som kommit dit från när och fjärran i sina flaggprydda Fordbilar .
  • Hans ton var avmätt och en aning skarp : han föreställde sig att väldiga åhörarskaror hörde på honom , däribland Elena , och han kände en bitter , berusande segerglädje över själva vissheten om nederlaget , på samma sätt som över vissheten om det där andra nederlaget ...
  • för jättelika åhörarskaror av trånande damer - det så kallade gumhavet - vikten av att på olika sätt motarbeta den moderna tidens anda i form av dans , sprit , onani , spel etcetera .


Ordanalys

  • åhörarskaror med betydelsen åhörare med innebörden person som lyssnar på något. åhörarskaror tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på åhörare är t.ex åhöraren, åhörare, åhörarna.

Obestämd form åhörare
Bestämd form åhöraren
Bestämd form, pluralåhörarna

åhörarskaror består av tolv bokstäver, varav fem vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.