åhörarskara

Så här används ordet åhörarskara i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Hans föreläsningar vid Högskolan samlade en stor och varmt intresserad åhörarskara , och på senhösten 1896 blev han hyllad vid en fest på Grand Hotel av ett antal vänner och beundrare .
  • Jag tillhör honom men han tillhör inte mig ... " Hon avbröt sig med hårt bultande hjärta , som om hon plötsligt blivit tvingad till att tala offentligt , inför en åhörarskara , under ed ; som om hon blivit tvingad att sammanfatta en mängd splittrade , otänkta tankar i ett kort , sammanhängande tal , ett vittnesmål som hon inte hade förberett i tid .
  • Det var inte en uppbragt utan en förunderligt lugn och säker åhörarskara som under prat och skratt rörde sig i en lokal som var deras .


Ordanalys

  • åhörarskara med betydelsen åhörare med innebörden person som lyssnar på något. åhörarskara tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på åhörare är t.ex åhöraren, åhörare, åhörarna.

Obestämd form åhörare
Bestämd form åhöraren
Bestämd form, pluralåhörarna

åhörarskara består av elva bokstäver, varav fem vokaler och sex konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.