åderlåtning

Så här används ordet åderlåtning i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Kapitalflykten medförde tidvis en stark åderlåtning av centralbankernas guldkassor .
  • Riksbanken kunde hela året hålla diskontot oförändrat i 41 / 2 % På grund av den hastiga minskningen av den utländska valutareserven samt en rätt kraf- tig åderlåtning av guldkassan i september ( 1 , 5 milj.
  • På detta sätt kan hos en människa den genom en åderlåtning ( av upptill 100 ccm blod ) förlorade delen av det cirkulerande blodet omedelbart ersättas av mjältblod .


Ordanalys

åderlåtning består av elva bokstäver, varav fyra vokaler och sju konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.