åderförkalkning

Så här används ordet åderförkalkning i meningar.

Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används.
Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm.)


  • Vilka konsekvenser upptäckten av carotis-sinus-funktionen kommer att få för läran om blodtryck och åderförkalkning , låter sig ännu ej överskådas .
  • Först långt senare , i ett anfall av ensamhet , främlingskap , eller som omgivningen förmätet uttryckte det -- åderförkalkning , berättade hon för sonen om den svanslöse hingsten .
  • I övrigt tycktes hjärtat vara i fin form , i kranskärlen fanns ingen åderförkalkning och hjärtmuskulaturen var fast utan tecken på vad det nu var och med normal färg .


Ordanalys

  • åderförkalkning med betydelsen förkalkning med innebörden kalkavlagring (i kroppen). åderförkalkning tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på förkalkning är t.ex Förkalkningen, Förkalkningar.
  • åderförkalkning med betydelsen åder med innebörden kanal för blodet i kroppen. åderförkalkning tillhör ordklassen substantiv. Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring. Olika böjningsformer på åder är t.ex ådern, ådror.

Obestämd form Förkalkningar
Bestämd form Förkalkningen
Bestämd form, plural

åderförkalkning består av 15 bokstäver, varav fem vokaler och tio konsonanter.

Andra har sökt exempelmeningar på:
Antal sidor:

28228 st

Ordetsmening växer för varje dag. Nu består sajten av 28228 sidor, där varje sida innehåller exempelmeningar om det specifika ordet. Vid varje sökning på Ordetsmening så letar programmet efter nyckelord, som sedan indexeras som en egen sida om det specifika ordet. Ordetsmening är en gratistjänst. som listar exempelmeningar där sökordet används. Meningarna är hämtade från skön- och facklitteratur, tidningar mm. Meningarna granskas inte manuellt.
Ordetsmening använder API-data från Göteborgs Universitet, Språkbanken Korp, som är Språkbankens konkordansverktyg och som är utvecklat av Lars Borin, Markus Forsberg och Johan Roxendal.

Vill du synas här?

©2021 Ordetsmening.se

En gratistjänst för att söka efter exempelmeningar.
Vi reservear oss för buggar i APIet. Orden granskas inte manuellt utan vi använder öppna källor.